ما مسلمانان بر اساس آشنایی با منطق آسمانی قرآن کریم ، می دانیم که "ابلیس" آن شیطان مارد! بر اثر تخلف از فرمان خداوند متعال در مورد سجده ی در برابر حضرت آدم صفی علیه السلام ملعون به لعن ابدی گردید ، وبرای همیشه از باب رحمت وکرم مطرود شد !
و عجیب اینکه آن شقی پلید ، پس از اینکه بر اثر این نافرمانی عظیم مورد توبیخ خداوند متعال قرار گرفت ، با اینکه می توانست خاضعانه از در توبه و استفغار در آید ، واعتراف به گناه و سوء اختیار خود نماید ، ومجددا مشمول رحمت حضرت حق قرار گیرد، و به مقام قرب بازگردد! ولی مستکبرانه از در اعتراض بر خداوند حکیم در آ»د ، و صدور این فرمان را از سوی حضرت حق ، خلاف حکمت ! تلقیکرد ، و آن را جسورانه ، تعبیر به "اغواء" نمود "قال فبما اغویتنی ..."! نعوذ بالله.
و سپس برای تشفی قلب منکوس خویش، از این بد بختی و حرمان ابدی که دامنگیرش شد ، در مقام "انتقام" از آدم واولاد آدم برآمد و گفت :
"لاقعدن لهم صراطک الستقیم ثم لاتینهم من بین ایدیهم ومن خلفهم و عن ایمانهم وعن شمائلهم و لاتجد اکثرهم شاکرین"
"به طور مصممانه وقاطع بر سر راهشان می نشینم از راست و چپ و از پیش رو و پشت سر به سراغشان می روم (و برای ربودن گوهر ایمانشان از طرق مختلف به وسوسه می پردازم ، بدانگونه که ) اکثر آنان را شاکر( و ثابت در مسیر ایمان) نیابی"
و از طرفی هم به فرموده ی خداوند حکیم :" ولقد صدق علیهم ابلیس ظنه فاتبعوه الا فریقا من المومنین" "به طور یقین ابلیس گمان خود را در باره ی آنها محقق یافت (و پیش بینی او درست از آب در آمد و فرزندان آدم ) همه از او پیروی نمودند جز اندکی از افراد ثابت قدم در ایمان "
بنابراین ما فرزندان آدم شدیدا در معرض خطر دزدزدگی از سوی "ابلیس" آن مکار پلید ، قرار گرفته ایم . آری همان دشمن غدار حیله گری که ابتدا بر حسب نقل قرآن کریم به والدین نخستین ما آدم و حوا علیهما السلام وعده ی نصح وخیر خواهی داد و سوگند وفاداری یاد کرد"و قاسمهما انی لکما لمن الناصحین"
و با این همه آن خیانت درباره ی آنها رواداشت که سبب خورجشان از بهشت و هبوطشان به زمین و مبتلا شدنشان به زندگی پر محنت ارضی گردید.
حال آیا آن شیاد پر مکر و فریب با ما فرزندان آن پدر و مادر چه خواهد کرد و ما را به چه روزگار سیاهی خواهد نشانید.؟!
و مخصوصا با در نظر گرفتن اینکه آن دشمن کینه توزما را با کمال صراحت و شدت تهدید به خیانت وراهزنی نموده که :
"لاقعدن لهم صراطک المستقیم" و اکیدا سوگند بر "اغواء " ما یاد کرده است که : "فبعزتک لا غوینهم اجمعین" "به عزتت سوگند همه آنان را اغوا خواهم کرد و به گمراهی خواهم کشانید" !
آری ، آنجا که وعده ی "امانت" داده بود ، آنگونه "خیانت" کرد. پس اینجا که صریحا و جدا وعده ی "خیانت " داده است چه خواهد کرد "؟؟؟؟؟"